Królewskie Śniadanko: Placuszki bananowo-migdałowe

Groooszki moje!

Kochacie śniadanka? Wstać raniutko, gdy świat się budzi i do pysznej kawki przygotować pyszniutkie COŚ. Rano rzeczywistość jest trochę mniej rzeczywista, nie uważacie?

Ale tak czy siak, solidny polski pankejk się należy, c’nie? Jeden z moich ulubieńszych to bananowy placuszek, z migdałowym posmakiem.

Składniki

2 średnie dojrzałe banany
1 jajo
6 łyżek mąki pszennej
3 łyżki cukru ( ja używam kokosowego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki soku z limonki
2 łyżki zmielonych migdałów
1 łyżka mleka

Składniki miksujemy na gładką masę (blenderem). Odstawiamy na 10 minut. Smażymy na małej ilości tłuszczu, na złoty kolor.

Spodobał Ci się wpis? Śledź mnie na Instagramie i Facebooku

Brak komentarzy

Napisz komentarz